„Rols-Rojs” ne zna za krizu

Bez autora
Dec 13 2010

Proizvođač luksuznih automobila, „Rols-Rojs” (Rolls Royce), očekuje da će prodaja ove godine biti udvostručena uprkos krizi autoindustrije, a tajna uspeha je možda u činjenici da je proizvodač skupe robne marke nedavno otvorio prodajni punkt u Kini.Iz nove fabrike u Gudvudu, u engleskoj pokrajini Saseks, gde je proizvodnja čuvenog brenda počela 1965. godine, svakoga dana izlazi deset automobila sa cenom između 200 i 700 hiljada evra. „Rols-Rojs” je zbog velike potražnje prinuđen da povećava broj smena u fabrici u Gudvudu i da povećava broj radnih sati.

„Rols-Rojs” ne zna za krizuProizvođač luksuznih automobila, „Rols-Rojs” (Rolls Royce), očekuje da će prodaja ove godine biti udvostručena uprkos krizi autoindustrije, a tajna uspeha je možda u činjenici da je proizvodač skupe robne marke nedavno otvorio prodajni punkt u Kini.

Iz nove fabrike u Gudvudu, u engleskoj pokrajini Saseks, gde je proizvodnja čuvenog brenda počela 1965. godine, svakoga dana izlazi deset automobila sa cenom između 200 i 700 hiljada evra.

„Rols-Rojs” je zbog velike potražnje prinuđen da povećava broj smena u fabrici u Gudvudu i da povećava broj radnih sati. „Rols-Rojs” je sada u vlasništvu nemackog BMW-a, a prodaja najbolje ide u Americi i Aziji.

Nemački direktor kompanije, Torsten Miler-Otvos, predviđa da će se prodaja ove godine udvostručiti.

„Naše najveće tržište ove godine je u SAD, a drugo će, po mom mišljenju, biti u Kini”, rekao je Miler-Otvos.

Uprava „Rols-Rojsa” ističe da raste i broj kola rađenih po narudžbi. Više od 80 odsto najskupljih modela tipa fantom sada imaju ugrađene elemente koje su tražili novi vlasnici.

Najpopularnije su posebne kombinacije boja, vezovi na sedištima i oplata od egzotičnog drveta.

„Rols-Rojs” ima veliku zaradu u Evropi od gradnje kola po narudžbi za one koji su spremni da čekaju. Ali, na Dalekom istoku ljudi ih žele odmah, naročito novopečeni bogataši koji pre dve godine nisu mogli ni da sanjaju o novom „rols-rojsu”, navodi VOA i ističe da Peking sada ima prodavnice ne samo „rols-rojsa” več i „jaguara” i „bentlija”, pa ti skupi automobili više nisu retkost na njegovim ulicama.

Prema podacima „Autokara”, u Kini je za deset meseci prodato više od 2.000 skupih modela, u čemu najnoviji „gost” učestvuje sa gotovo tri četvrtine.

„Rols-Rojs” u svojoj ponudi sada ima četiri modela, više verzija „fantoma” i najnoviji manji automobil „gost”, čija će se proizvodnja u narednih nekoliko godina bezmalo duplo povećati.

Već su u pripremi koncept vozila „gost” sa dužom šasijom, kao i kabriolet i kupe verzija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik